Bezoek tijdens Gardenista ook de stand van Waterschap Rivierenland

13 mei 2019 Dit jaar presenteert KMTP / Groei & Bloei het nieuwe jaarlijkse buitenevenement Gardenista! Van 15 tot en met 19 mei 2019 wordt het Kasteel Ophemert, midden in het rivierengebied, de plek waar je alles kunt vinden omtrent groen en groenbeleving.
Kasteel Ophemert

Gardenista is een tuinbeurs. Een tuinevenement. Maar tegelijk ook veel meer dan dat. Gedurende vijf bijzonder groene dagen worden jong en oud op actieve wijze geïnspireerd met wat je met groen kunt doen. Het evenement wordt midden in het Rivierengebied georganiseerd. Door de combinatie van groen en de gekozen locatie voor Waterschap Rivierenland een kans om met de bezoekers in gesprek te gaan over wat we zelf kunnen doen om wateroverlast of hitte te verminderen.

Wat u kunt doen?

Hoosbuien en extreem warme dagen komen steeds vaker voor. De overheid neemt maatregelen om onze leefomgeving daarop in te richten, maar kan extremen niet voorkomen. Met elkaar kunnen we wateroverlast of last van de hitte verminderen. Bijvoorbeeld door onze tuinen groener te maken. Of ga samen met buren aan de slag. Met groene daken of het vervangen van tegels door gras en planten. Of koop met de hele buurt regentonnen. Het waterschap heeft bijvoorbeeld een subsidieregeling voor initiatieven waarbij wordt samengewerkt. Dus …. kom tijdens Gardenista naar stand 6A van Waterschap Rivierenland en laat u inspireren!

Voor meer informatie over Gardenista: www.gardenista.nl

Voor meer informatie over de regelingen van het waterschap: www.hohohoosbui.nl.

Kasteel Ophemert - locatie Gardenista