Oogst van start, modder op de weg

1 september 2018 Het (natte) herfstweer en de oogsttijd kan in de regio Alblasserwaard-Vijfheerenlanden gladde wegen opleveren. Soms kan er modder op de weg liggen en verkeersonveilige situaties veroorzaken.
Modder op de weg in oogsttijd.

Alle reden om voorzichtig te zijn. Het Waterschap Rivierenland en de regio Alblasserwaard-Vijfheerenlanden willen dit voorkomen en vraagt aan landbouwverkeer en andere weggebruikers om de komende tijd rekening met elkaar te houden. Door de warme zomer is de oogst soms al vroeg begonnen.

Spiegelglad

Modder op de weg kan een gevaarlijke situatie veroorzaken, zeker als het gaat regenen. Door regen kan de weg namelijk spiegelglad worden, met kans op slipgevaar. Ziet u modder op de weg liggen of ziet u een modderbord langs de weg staan, neem dan vast gas terug. Afremmen kan, maar alleen als de modder ver weg is. Rijdt u al over de modder, ga dan niet remmen en laat het gas los. Trap eventueel de koppeling in en stuur rustig. Laat de auto rustig uitrollen.

Schone weg

Boeren en loonwerkers zijn zelf verantwoordelijk voor het schoonhouden van de weg. Binnenkort krijgen ze hierover een brief van het Waterschap. Als ze modder achterlaten bij hun werkzaamheden, zetten ze een modderbord langs de weg. Daarnaast zorgen zij er tijdig voor dat de weg weer schoon is. 

Samenwerken loont

Waterschap Rivierenland en vijf gemeenten in de regio Alblasserwaard-Vijfheerenlanden (AV) werken aan een verkeersveilige regio. De Regio AV maakt een punt van 0 verkeersslachtoffers, dit is de slogan van Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid (ROV) Zuid-Holland. Zaterdag 15 september start de eerste Themaweek “Maak een Punt van Nul Verkeersslachtoffers” in Zuid-Holland.
Meer informatie: http://www.maakeenpuntvannul.nl/ of Facebook – Maak een punt van nul – zh.