Peil verlaagd om hoosbui op te vangen

29 mei 2018 Waterschap Rivierenland verlaagde dinsdag de waterpeilen in het gehele beheergebied, vanwege de verwachte zware neerslag. De weersverwachting is dat er dinsdagavond zware onweersbuien ontstaan, die lokaal voor veel neerslag kunnen zorgen.
Kijk voor tips en de subsidie op hohohoosbui.nl

Met het preventief verlagen van het waterpeil creëert het waterschap ruimte in sloten en weteringen om neerslag op te vangen en zo wateroverlast te beperken. Waar buien precies vallen, is onvoorspelbaar. Daarom is in het gehele gebied het peil verlaagd. Het waterschap staat klaar om waar nodig extra maatregelen te treffen om wateroverlast te beperken.

Een goed klimaatidee?

Extreem weer, met hitte en hoosbuien, komt steeds vaker voor. Met elkaar kunnen we voorkomen dat we wateroverlast of last van de hitte krijgen: bijvoorbeeld door onze omgeving groener en schaduwrijker te maken. Met een groen dak of meer gras en planten in de tuin. Ziet er ook nog leuk uit. Of plaats een regenton of leg waterdoorlatende stenen op oprit of terras. En het waterschap betaalt mee aan uw goede klimaatidee. Kijk voor tips en de subsidie op hoohoosbui.nl.