7 april: Waterschap zet straatkunstenaar in voor meer groen in tuinen

4 april 2018 Waterschap Rivierenland is op zaterdag 7 april van 10.00 tot 14.00 uur aanwezig op de Markt in Tiel, bij het standbeeld van Flipje, om aandacht te vragen voor de subsidie Klimaatactief die het waterschap sinds 1 januari aanbiedt.

Straatkunstenaar Remko van Schaik heeft voor deze dag een 3D-tekening gemaakt rondom het onderwerp: wateroverlast bij huis. Met de tekening laten we zien wat het effect is van teveel tegels in de tuin en hoe belangrijk het is om groen in de tuin te plaatsen. Voorbijgangers kunnen plaatsnemen in de tekening en op de foto gaan. Heemraad Mathieu Gremmen en medewerkers van het waterschap delen bloemzaadzakjes uit met daarop informatie over de subsidie.

Subsidieregeling Klimaatactief

Sinds 1 januari 2018 kunnen inwoners van het rivierengebied gebruik maken van de subsidieregeling Klimaatactief. Het klimaat verandert. Steeds vaker krijgen we te maken met droogte, hittegolven en hoosbuien. Hier moeten we ons goed op voorbereiden. Het waterschap neemt maatregelen door bijvoorbeeld duikers te vergroten en extra waterbergingen aan te leggen. Bewoners kunnen ook een steentje bijdragen door tegels uit de tuin te halen en gras, bomen en planten erin te plaatsen. Het waterschap wil hierbij helpen en stelt daarom deze subsidie beschikbaar om de tuin te vergroenen. Het waterschap is bereid om 25% van de kosten op zich te nemen.

Nieuwsgierig? Kom dan 7 april langs op de Markt, laat je vereeuwigen in dit unieke kunstwerk en kom meer te weten over de subsidieregeling Klimaatactief!

Kijk voor het aanvragen van de subsidie en ideeën om je tuin te vergroenen op www.hohohoosbui.nl